Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z pieczarkami i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
woda 2,5 szklanki
masło 1 łyżka
pieczarki 0,02 kg
gotowane mięso z kurczaka 0,25 kg
suszone śliwki 0,15 kg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól, pieprz
ser żółty 0,07 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z pieczarkami i mięsem

Kaszę ugotować do miękkości. Śliwki wymyć w ciepłej wodzie, ugotować, przetrzeć połączyć z kaszą. Pieczarki oczyścić, umyć, pokrajać, podsmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą/ Mięso pokrajać w drobną kostkę, wymieszać z pieczarkami, doprawić do smaku. ugotowana kasze wykładać do naczynia wysmarowanego tluszczem i posypanego bułką tartą warstwami na przemian z pieczarkami i mięsem, ostatnią warste kaszy wygładzić, posypać startym serem, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 07.09.2012 15:56
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak