Kasza jęczmienna z parówkami

Kasza jęczmienna z parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szkl
  • woda

    2 szkl
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • parówki

    5 szt
  • chili pieprz cayenne

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę przepłukać i wsypać do gotującej się osolonej wody i gotować do momentu gdy kasza wchłonie całą wodę. Następnie zdjąć z ognia i przykryć grubym kocem na 15 min. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulkę oraz drobno posiekany czosnek, dodać pokrojone parówki i podsmażyć. Następnie dodać ugotowaną kaszę, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość podsmażać kilka minut. Podawać od razu po przygotowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JOANNA16

01.12.2015 13:22
szybki, pyszny obiad))

gusia1000

23.10.2015 20:25
fajny obiad.

Joannasz3190

23.10.2015 17:27
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat