Kasza jęczmienna z gulaszem z serc wieprzowych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    100 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • gulasz z serc

    1 chochla
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z solą, włożyć woreczek kaszy jęczmiennej, dodać 1 łyżkę oliwy, gotować 15-20 minut, aż kasza będzie sypka, przelać zimną wodą odcedzić, przeciąć woreczek i przełożyć na talerz, polać gulaszem z serc wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/150878/gulasz-z-serc-wieprzowych-wg-joli.html,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat