Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna po turecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 25 dkg
figi 10 dkg
papryka żółta 2 szt
orzechy włoskie 20 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 4 łyżki

Porada

Lekko słodki smak kaszy znakomicie podkreśli naturalne właściwości jagnięciny i cielęciny.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna po turecku

Kaszę jęczmienną najpierw namoczyć na około 20 min a następnie ugotować w 1/2 l wody. . Figi suszone posiekać. Kiedy woda wyparuje z kaszy , zdjąć z ognia, dodać figi. Paprykę umyć, oczyścić, drobno posiekać. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni i przesmażyć na niej paprykę a następnie wrzucić do kaszy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Orzechy włoskie drobno pokroić, dodać do pozostałych składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 10.08.2016 21:32
Dzięki . ))
Bernadeta1 10.08.2016 11:06
na pewno smaczne jedzonko
dodi 10.08.2016 10:54
fajne przepis na kaszę
KORAL 10.08.2016 01:05
Pyszna kasza :)
Łukasz15 09.08.2016 23:38
Świetny przepis
w mojej kuchni 09.08.2016 23:12
pysznie jedzonko podano
gosia1988 09.08.2016 22:53
Smacznie wygląda
bertpvd 09.08.2016 22:49
fajny pomysł na danie z kaszą
Renataj 09.08.2016 22:36
Fajne - w takim wydaniu kaszy jęczmiennej jeszcze nie jadłam.
Konczi 09.08.2016 22:12
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak