Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna na sypko z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 szklanki
kostka rosołowa 2 sztuki
cebula 1 sztuka
woda ciepła 5 szklanek
olej roślinny 2 łyżki

Porada

Do gotowania kaszy czy ryżu na sypko, polecam garnek z grubym dnem ,ponieważ zapobiega przypaleniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna na sypko z cebulką

Na oleju szklimy posiekaną cebulkę .Kaszę dokładnie płuczemy i przekładamy do cebulki.Dokładnie mieszamy i wlewamy rozpuszczony w ciepłej wodzie rosołek. Przykrywamy pokrywką i jak się zagotuje , to zmniejszamy ogień na najmniejszy.Gotujemy około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.09.2014 17:02
ciekawa kaszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak