Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    500 g
  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • groszek zielony

    1 szklanka
  • suszone pomidory

    1 słoik
  • mięta liście

    1 pęczek
  • oliwa z suszonych pomidorów

    4 łyżki
  • ser feta

    150 gram
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem foto
gotujemy kaszę wg instrukcji na opakowaniu, solimy. Przekładamy do miski, dodajemy posiekane liście mięty.
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy i wkładamy na 10 min do gotującej się wody.
Krok 2 - Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem foto
Ugotowane szparagi wrzucamy na patelnię razem z pokrojonymi pomidorami i olejem z pomidorów, dodajemy mrożony groszek. Wszystko podsmażamy 5-6min.
Krok 3 - Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem foto
Zawartość patelni przekładamy do miski z kaszą, wszystko mieszamy i dodajemy pokruszoną fetę. Znów mieszamy, dodajemy do smaku soli i pieprzu. Podajemy dekorując liśćmi mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 17.04.2016 00:24
smaczny obiad
Renata9 16.04.2016 17:42
Smaczne jedzonko :-)
marcia7 16.04.2016 13:25
zdrowe i pyszne danie
madzialena19 16.04.2016 12:30
Dobre danie.
Ania321 16.04.2016 12:09
Wygląda bardzo smacznie :)
Futka 16.04.2016 12:04
Pyszna i pożywna propozycja :)
Mniam 16.04.2016 10:55
Przepyszne danie z moją ulubioną kaszą :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat