Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jaglana zapiekana z gruszką i kokosem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
gruszka 1/2 sztuki
rodzynki 1/2 garści
wiórki kokosowe 2 łyżki
masło lub margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jaglana zapiekana z gruszką i kokosem

Kaszę płuczemy w gorącej wodzie, a następnie gotujemy około 15 minut.(powinna wchłonąć większość wody) Studzimy. Do ostudzonej kaszy dodajemy rozbełtane jajko i mąkę oraz kilka rodzynek i pokrojoną w drobną kostkę połówkę gruszki.Mieszamy składniki. Masę przekładamy do kokilek wysmarowanych masłem i obsypanych wiórkami. Wierzch także posypujemy wiórkami. Na wiórki dajemy trochę masła.
Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.02.2015 12:53
fajny przepis
Janina 07.02.2015 20:01
Super przepis;)
w mojej kuchni 07.02.2015 19:38
pyszne jedzonko
Hrabina w kuchni 07.02.2015 19:22
Pożywne śniadanko:)
Skotka 07.02.2015 19:08
Na pewno by mi posmakowała:)
kanu83 07.02.2015 18:22
muszę zrobić
IwonaDD 07.02.2015 16:37
super przepis
cukiereczek 07.02.2015 16:29
smaczny pomysł
Mniam 07.02.2015 16:19
Tak przygotowaną jaglankę z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak