Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 150 gram
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1 mała szt
oliwa 2 łyżki
pomidory 2 duże szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
bazylia świeża 1 garść
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami foto
2
Dodać pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory (można je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki). Smażyć kilka minut, aż trochę zmiękną.
Krok 2 - Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami foto
3
Dodać oregano, paprykę słodką i ostrą, wymieszać.
Krok 3 - Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami foto
4
Dodać tuńczyka razem z zalewą, wymieszać.
Krok 4 - Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami foto
5
Dodać kaszę jaglaną ugotowaną al dente w osolonej wodzie. Wymieszać. Dodać przecier pomidorowy (najlepiej domowej roboty) oraz posiekane listki bazylii (zostawić kilka do dekoracji). Przyprawić do smaku odrobiną soli oraz świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć jeszcze przez około 1-2 minuty. Nałożyć na talerze, udekorować listkami bazylii.
Smacznego :)
Krok 5 - Kasza jaglana z tuńczykiem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.08.2016 10:05
myślę , że świetna pasta :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak