Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z szpinakiem i sosem czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 4 łyżki
majonez 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
szpinak 1 garść
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z szpinakiem i sosem czosnkowym

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem na 1 szklankę kaszy ok 1,5 szklanki wody . Gotujemy . Dodajemy przyprawę uniwersalna do smaku . Pod koniec gotowania dodajemy masełko . Mieszamy i nakrywamy ,żeby kasza doszła.
Na patelni na oleju ok 1 łyżeczką podsmażamy wyciśnięty czosnek 1 ząbek . Dodajemy szpinak smażymy . doprawiamy solą . robimy sos czosnkowy . Śmietanę mieszamy z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. doprawiamy sola i pieprzem . Kasze podajemy z szpinakiem i polewamy sosem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 21.08.2012 09:47
oj ciekawe połączenie
Anna133 28.07.2012 12:28
nie jadłam takiej
Katarzyna/kate1980 16.07.2012 22:24
bardzo oryginalny przepis
Ania60 16.07.2012 20:24
super
aginaa 16.07.2012 19:40
fajne
iwa643 16.07.2012 07:54
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak