Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z szafranem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 25 dag
mleko 250 ml
masło 2 łyżki
boczek 10 dag
rodzynki 5 dag
Szafran nitki Prymat 1/2 łyżeczki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z szafranem

Wykonanie:
Kaszę sparzyć i ugotować na mleku z dodatkiem szafranu, soli i masła. Następnie foremkę wyłożyć plastrami boczku . Gdy kasza będzie miękka wsypać rodzynki, przyprawić cukrem do smaku, przełożyć do foremki i przykryć resztą boczku. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 15.03.2016 20:49
Bardzo fajny przepis.
Madzai 15.03.2016 16:51
Bardzo ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
gosia56 15.03.2016 09:04
ciekawa propozycja ale ten cukier jakoś nie bardzo
Motorek 15.03.2016 08:51
fajna propozycja
KORAL 15.03.2016 08:11
Kaszę jaglaną z rodzynkami bardzo lubię......
Róża1 14.03.2016 22:17
super przepis !!!!!!!!!!!!!!!!
Maridka19 14.03.2016 20:32
Bardzo smakowite danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak