Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z syropem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 2 szklanki
masło 1 łyżka
cukier 3 łyżki
sól do smaku
Syrop: z czarnego bzu

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z syropem

Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem i masłem i szczyptą soli do smaku. Następnie połączyć kaszę z gorącym mlekiem, pomieszać , przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Gorącą lub przestudzoną kaszę polać słodkim syropem czarnego bzu lub innym koniecznie domowej roboty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.04.2015 18:53
szybki i smaczny deser, prosty i smaczny :)
pestka 01.04.2015 12:31
podoba mi się ta propozycja
jagoda5913 01.04.2015 12:01
Warto wyprôbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak