Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZA JAGLANA Z SOSEM PIECZENIOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Sos pieczeniowy ciemny 1 szt
Cebulka smażona Prymat

Porada

Jeżeli chcemy uniknąć gorzkiego posmaku kaszy nie możemy zapomnieć o obfitym spłukaniu zimną wodą.

Przepis i sposób przygotowania na: KASZA JAGLANA Z SOSEM PIECZENIOWYM

Kroki postępowania

1
Kaszę płuczemy na sitku zimną wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem.
Krok 1 - KASZA JAGLANA Z SOSEM PIECZENIOWYM foto
2
Do garnka wlewamy 2, 5 szklanki wody. Gotujemy z dodatkiem soli i łyżki oliwy z oliwek. Kaszę wrzucamy do gotującej się wody, mieszamy.
Krok 2 - KASZA JAGLANA Z SOSEM PIECZENIOWYM foto
3
Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut, a następnie wyłączamy gaz i pozostawiamy pod przykryciem ok. 5 minut.
Krok 3 - KASZA JAGLANA Z SOSEM PIECZENIOWYM foto
4
Sos pieczeniowy przygotowujemy według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Przed podaniem kaszę doprawiamy białym pieprzem i prażoną cebulką oraz polewamy sosem.

Krok 4 - KASZA JAGLANA Z SOSEM PIECZENIOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 08.05.2015 20:23
Fajne jedzonko :-)
irenka 08.05.2015 15:47
prosty i szybki obiad
gosia561 08.05.2015 15:05
z tym sosem super pasuje
AgaS10 08.05.2015 14:07
kasza jaglana to moje nowe odkrycie kulinarne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak