Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jaglana z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl kaszy jaglanej
1 szkl. wody
1 szkl. mleka
1 łyżka masła
1 szkl śmietanki do sosów
1 płaska łyżka mąki pszennej
ok 25 dag pieczarek
koperek
olej do smażenia
sól, pieprz
szczypta cukru

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jaglana z sosem pieczarkowym

Kaszę płuczemy i wrzucamy do gotującej się wody wymieszanej z mlekiem. Dodajemy sól,cukier i masło. Gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn lub pod koniec gotowania pozostawiamy by doszła pod przykryciem. w międzyczasie przygotowujemy sos. Pieczarki obieramy kroimy w talarki i jeszcze dalej je przepoławiamy. Wrzucamy grzyby na rozgrzany olej i chwilę smażymy aż zmiękną. Dosypujemy mąkę i szybko mieszamy, po czym wlewamy powoli i partiami śmietankę ciągle mieszając. Gdy sos będzie miał jednolitą konsystencję doprawiamy go solą i pieprzem i dorzucamy posiekany koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 19.08.2011 08:15
Bardzo lubię kaszę jaglaną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak