Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1-2 sztuki
kasza jaglana 1 szklanka
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
jaja 2 sztuki
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z porami

Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, na 1 szklankę kaszy 2 szklanki wrzątku. Gotować z liściem laurowym 15-20 minut. Uważać, żeby się nie przypaliła. Pory umyć, pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle. Przygotować sos: śmietanę zmieszać z jajkami i przyprawić do smaku. Wymieszać pory z kaszą. Włożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem. Piec ok 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak