Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z kurczakiem i salsą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 150 g
pierś z kurczka 1
oliwa
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 1 łyżka
rzodkiewka 5 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuki
dymka zielona część
sok z cytryny 1 łyżeczka
miód 0,5 łyżeczki
koperek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z kurczakiem i salsą

Kurczaka kroimy w kostkę, polewamy sosem sojowym odstawiamy na 30 minut.

SALSA: kroimy drobno rzodkiew, paprykę i dymkę, mieszamy. W słoiczku miksujemy oliwę z sokiem z cytryny (proporcje 3:1), miodem i drobno siekanym koperkiem, polewamy połową salsę.

Kaszę jaglaną płuczemy najpierw zimną wodą a następnie wrzątkiem, gotujemy na sypko (zgodnie z przepisem na opakowaniu), gotową kaszę solimy, dodajemy pieprz, pozostały z salsy dressing.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy chwilkę rozgnieciony czosnek, dodajemy kurczaka i smażymy ok 5-7 minut na mocnym ogniu. Gotowe mięso dodajemy do kaszy.

Na talerzu układamy listki sałaty (u mnie botwinki), kaszę z kurczakiem i salsę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 10.08.2013 14:57
Podoba mi się sposób podania:)
adelajda 10.08.2013 13:54
zapowiada się smacznie
biatriss 10.08.2013 12:28
~pysznie wyglada!
aisza1 10.08.2013 10:58
pyszny obiad
patryska76 10.08.2013 10:56
Pyszności ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak