Kasza jaglana z karmelizowana gruszką i prażonymi migdalami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    pol torebki
  • gruszka

    1 szt
  • miód

    1 lyzka
  • cukier brązowy

    1 lyzka
  • sok z cytryny

    1 lyzka
  • płatki migdałowe

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać i pokroić na cztery części. Miód z cukrem rozgrzewamy na patelni, następnie dodajemy gruszki i karmelizujemy na zloty kolor z każdej strony na koniec dodajemy sok z cytryny. Ugotowana kasze układamy na talerzu. Gotowe gruszki układamy na kaszy i polewamy sosem powstałym podczas karmelizacji. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi kasze z gruszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 23.09.2016 11:36
pyszne danie
adelajda 21.09.2016 16:45
Świetna propozycja :)
benka 20.09.2016 18:08
chętnie bym spróbowała
Róża1 20.09.2016 17:48
ale wspaniały deserek !!!!
wyattearp 20.09.2016 17:08
Pysznie wygląda
Wiktoria29 20.09.2016 16:16
fajna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat