Kasza jaglana z karmelizowana gruszką i prażonymi migdalami

Kasza jaglana z karmelizowana gruszką i prażonymi migdalami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    pol torebki
  • gruszka

    1 szt
  • miód

    1 lyzka
  • cukier brązowy

    1 lyzka
  • sok z cytryny

    1 lyzka
  • płatki migdałowe

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać i pokroić na cztery części. Miód z cukrem rozgrzewamy na patelni, następnie dodajemy gruszki i karmelizujemy na zloty kolor z każdej strony na koniec dodajemy sok z cytryny. Ugotowana kasze układamy na talerzu. Gotowe gruszki układamy na kaszy i polewamy sosem powstałym podczas karmelizacji. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi kasze z gruszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

23.09.2016 11:36
pyszne danie

adelajda

21.09.2016 16:45
Świetna propozycja :)

benka

20.09.2016 18:08
chętnie bym spróbowała

Róża1

20.09.2016 17:48
ale wspaniały deserek !!!!

wyattearp

20.09.2016 17:08
Pysznie wygląda

Wiktoria29

20.09.2016 16:16
fajna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat