Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 3 1/2 łyżki
woda 1 szklanka
jabłko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1 łyżeczka
sól szczypta
rodzynki 1 łyżka

Porada

W czasie gotowania kaszy nie mieszać. Zamiast jabłek można dodać inne owoce, jakie kto lubi.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z jabłkiem

Kaszę wypłukać i przelać gorącą wodą na sitku.
Do rondelka wlać szklankę wody, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu.
Do gotującej się kaszy dodać pokrojone w kostkę jabłko i rodzynki. Gotować
do odparowania wody.
Po lekkim ostudzeniu dodać miód, masło i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 29.11.2014 15:48
Pyszny, delikatny i zdrowy początek dnia.
olkaaa 29.11.2014 09:53
chętnie spróbuję
Futka 29.11.2014 09:45
Przepyszna i zdrowa propozycja :)
Konczi 29.11.2014 09:27
pyszniutkie połączenie :)
gosia561 28.11.2014 22:42
super kaszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak