Kasza jaglana z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    3 1/2 łyżki
  • woda

    1 szklanka
  • jabłko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżeczka
  • miód prawdziwy

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • rodzynki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wypłukać i przelać gorącą wodą na sitku.
Do rondelka wlać szklankę wody, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu.
Do gotującej się kaszy dodać pokrojone w kostkę jabłko i rodzynki. Gotować
do odparowania wody.
Po lekkim ostudzeniu dodać miód, masło i wymieszać.
W czasie gotowania kaszy nie mieszać. Zamiast jabłek można dodać inne owoce, jakie kto lubi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 29.11.2014 15:48
Pyszny, delikatny i zdrowy początek dnia.
olkaaa 29.11.2014 09:53
chętnie spróbuję
Futka 29.11.2014 09:45
Przepyszna i zdrowa propozycja :)
Konczi 29.11.2014 09:27
pyszniutkie połączenie :)
gosia561 28.11.2014 22:42
super kaszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat