Kasza jaglana z cukinią i kalafiorem

Kasza jaglana z cukinią i kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 saszetka
  • woda

    1,5 litra
  • sól morska

    1/2 łyzeczki
  • cukinie małe

    1 szt
  • marchewka

    1-2 stz
  • kalafior

    1/2 szt
  • brokuł

    1/2 szt
  • pieprz biały Prymat

    1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • olej kokosowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Saszetkę z kaszą opłukać i wstawić do wrzącej wody ,Gotować około 15 minut , wcześniej posilić delikatnie .Cukinię pokroić na plasterki ,kalafior podzielić na różyczki i gotować na parze .Brokuł podzielić na różyczki, opłukać pod bieżącą wodą i ugotować .Marchewki obrać i pokroić w plasterki ,też ugotować na parze .Kaszę wyjąć z woreczka , wyłożyć do miseczki lub na talerze ,dodać ugotowane na parze jarzyny wcześniej podsmażone na oleju kokosowym ,przyprawić pieprzem i solą, ziołami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

03.07.2017 12:09
bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat