Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z białą czekoladą i borówkami na ciasteczkowym spodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
biała czekolada 1 tabliczka
cukier drobny 4 lyzki
mleko 2% 1 szklanka
cukier waniliowy 2 lyzki
ciastka maślane 200 g
masło 50 g
borówki 90 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z białą czekoladą i borówkami na ciasteczkowym spodzie

Kasze opłukać w gorącej wodzie, następnie ugotować do miękkości w 3 szklankach wody. Ugotowana kasze zmiksować z mlekiem, cukrem drobnym i waniliowym. Białą czekoladę rozpuścić w 5 łyżkach mleka, dodać do kasz i wymieszać. Ciastka kruszymy, masło rozpuszczamy i mieszamy z ciastkami.Ciastka układamy w pucharkach, ugniatamy i schładzamy w lodowce przez 20 min. Krem z kaszy wykładamy na ciastka. Na wierzch układamy borówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.10.2016 18:16
super deserek
Alex_M 16.10.2016 17:27
fajny deserek :)
cukiereczek 16.10.2016 15:17
prosty,ciekawy i smaczny deser
Grazyna0211 16.10.2016 13:45
świetny deser
adelajda 16.10.2016 12:38
Wygląda pięknie :)
Krystyna32 16.10.2016 11:57
wspaniały deser
Renataj 16.10.2016 10:54
Apetyczny deser:)
Mniam 16.10.2016 09:53
Wspaniały deser! Uwielbiam takie smaki :)
Agnieszka-87-25 16.10.2016 09:52
fajny deser
Beatris 16.10.2016 09:48
Ciekawy deser, z chęcią bym taki zjadła, mniam :)
gosia56 16.10.2016 09:30
pyszny deserek;)
pestka 16.10.2016 09:04
smaczny deser
gusia1000 16.10.2016 02:32
Super to musi być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak