Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana po bolońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 150 gram
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
ząbki czosnku 5 sztuk
mięso mielone 300 gram
passata pomidorowa 500 gram
sól i pieprz do smaku
tymianek do smaku
bazylia do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do podsmażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana po bolońsku

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażyć.
Krok 1 - Kasza jaglana po bolońsku foto
2
Do podsmażonego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić na małym ogniu kilkanaście minut, w razie potrzeby podlać odrobiną wody.
Krok 2 - Kasza jaglana po bolońsku foto
3
Dolewamy passatę pomidorową i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Kaszę jaglaną gotujemy wg. instrukcji. Kaszę podajemy polaną sosem :)
Krok 3 - Kasza jaglana po bolońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 13.10.2015 22:24
ciekawy pomysł
irenka 13.10.2015 21:20
pyszne jedzonko ,coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak