Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZA JAGLANA NA ZIELONO

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
brokuły 1 sztuka
groszek konserwowy 150 gram
natka pietruszki 1 sztuka
mięta 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KASZA JAGLANA NA ZIELONO

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie. Brokuły gotujemy ok 8 min.
Brokuły dzielimy na małe różyczki i łączymy z kaszą jaglaną . Dodajemy groszek i poszatkowaną natkę pietruszki oraz miętę. Jogurt mieszamy z musztardą solą i pieprzem. Dodajemy do kaszy z warzywami.
Można podawać też na zimno i ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.06.2017 20:35
super przepis
Zofia12 08.02.2016 11:27
świetne, składniki bardzo fantazyjne!
kasia37 27.01.2016 15:05
smakuje dobrze nawet bardzo- jeśli komuś właśnie odpowiadają te składniki :)
Madzai 27.01.2016 12:17
Ale zielono :)
Róża1 27.01.2016 11:02
ciekawy przepis :-)
agaK. 27.01.2016 10:40
Widzę twórczy nieład:) Ciekawe jak smakuje.
Renata9 26.01.2016 23:32
Fajna kasza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak