Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana na słodko - zapiekana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 150-200 g
bakalie dowolna ilość
śmietanka 1 szkl.
masło 100 g
Cynamon mielony Prymat do smaku
jabłko kwaśne duże
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana na słodko - zapiekana

Kaszę ugotować na sypko. Gorącą wymieszać z miękkim masłem, cynamonem i cukrem do smaku. Dolać śmietankę i ponownie wymieszać.
Dużą ilość ulubionych bakalii posiekać albo zmielić - dodać do kaszy.
Jabłko obrać i drobno utrzeć albo zmiksować na mus. Dołożyć do pozostałych składników.
Kaszą napełnić niewielkie naczynie żaroodporne grubo posmarowane masłem i posypane mielonymi orzechami. Ugnieść całość i na wierzchu ułożyć wiórki zimnego masła. Nakryć pokrywką albo alu-folią i zapiec.

Podawać na ciepło albo na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak