Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana na mleku z bananem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szkl.
mleko 1 szkl.
gorąca woda
banan przejrzały
cukier puder waniliowy do smaku
masło

Porada

Tak przygotowana kasza może być zarówno deserem, jak i lekkim pełnowartościowym posiłkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana na mleku z bananem

Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą przez kilka chwil, przelać wrzątkiem i ponownie przepłukać zimną wodą.
W niewielkim garnku zagotować mleko z połową wody, dodać płaską łyżkę masła, wsypać kaszę, mieszać kilka minut od zagotowania, a następnie nakryć i pozostawić w spokoju do czasu, aż wchłonie cały płyn.
Kiedy kasza jest już gotowa zmiksować pokrojonego banana z resztą wody i dodać do garnka - wymieszać widelcem doprawiając do smaku waniliowym cukrem pudrem.
Na każdej porcji ciepłej kaszy położyć po kawałku świeżego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.11.2016 12:47
na mleku jest bardziej kremowa i na słodko jest idealna
hostessa neta 21.11.2016 10:15
gotuje zawsze na wodzie muszę spróbować na mleku
Motorek 18.11.2016 17:28
pyszne śniadanko
sezamek 18.11.2016 16:43
pycha, moja mamcia tak mi robiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak