Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana na mleczku z sosem truskawkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 2 szklanki
rodzynki 3 łyżki
cukier
truskawki 2 szklanki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana na mleczku z sosem truskawkowym

Kaszę jaglana płuczemy i zalewamy mlekiem. Dodajemy cukier do smaku i gotujemy ok 15 min. Mieszamy co jakiś czas. Truskawki myjemy obieramy i miksujemy z cukrem . Dodajemy śmietanę i jeszcze raz miksujemy. Sos truskawkowy chłodzimy -musi być zimny. Pod koniec gotowania do kaszy dodajemy rodzynki , mieszamy i odstawiamy. Kasze nakąłdamy i polewamy sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.07.2016 18:26
Moja ulubiona :)
lara 17.06.2013 13:22
prosto i zdrowo:)
gotujebochce 17.06.2013 10:43
hmm całkiem fajne to
joanna30 17.06.2013 10:37
Zwykle robię z ryżem lub makaronem ale muszę wypróbowac z kaszą ;)
ssylwiaa 17.06.2013 10:02
zawsze używam makaronu, a z kaszą jaglaną jeszcze nie jadłam ;)
iwa643 17.06.2013 09:26
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak