Kasza jaglana - druga metoda przyrządzenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/2 szkl.
  • woda

    1/2 szkl.
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę opłucz. Zagotuj wodę, wsyp do wrzącej wody kaszę, dodaj olej i zostaw na wolnym ogniu jeszcze przez co najmniej 15 min., ale mieszaj ją co 2-3 minuty. Garnek zdejmij z ognia, dodaj masło i wymieszaj, przykryj pokrywką, owiń w ręcznik i włóż na godzinę pod pościel lub duży koc. Wyjmij, wyłóż na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 25.10.2010 08:12
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat