Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZA GRYCZANA Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 300 gram
cebula 1 szt
pieczarki 200 gram
szynka wędzona 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KASZA GRYCZANA Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI

W garnku gotujemy wodę lekko posoloną .do wrzątku wkładamy woreczki z kaszą i gotujemy ok.10 minut.Przykrywam garnek i odstawiam.Kasza dojdzie po kilku minutach.
Cebule obieram i kroję w kostkę.Pieczarki należy oczyścić i drobno pokroić.Szynkę również kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy cebulę.Dodajemy szynkę i przesmażamy,na końcu dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu.
kaszę przekładamy w woreczków do miski i dodajemy przesmażone pieczarki z cebulką.Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy delikatnie.można dodać posiekanej zielonej cebulki lub pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.11.2014 10:22
bardzo dobra
Jagódka77 05.07.2014 17:42
bardzo lubię kaszę gryczaną, muszę kiedyś przyrządzi ją w takiej wersji
Mysiunia 27.04.2014 19:03
Lubię kaszę gryczaną :) taka wersja na pewno by mi smakowala :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak