Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z suszonymi grzybami i warzywami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
grzyby suszone 0,5 kubka
pietruszka 1 średnia
marchew 1 średnia
cebula 1 średnia
imbir 1 cm kawałek
szczypiorek 2 łyżki posiekanego
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z suszonymi grzybami i warzywami

Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Grzybki namoczyć w wodzie w kubeczku godzinkę przed robieniem dania. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w krążki lub kostkę. Cebulkę pokroić w piórka. Czosnek i imbir posiekać bardzo drobno.
Na patelni wlać troszkę wody i poddusić marchew z pietruszką, pozwolić by woda odparowała, dodać oliwę, cebulkę, grzybki, czosnek i imbir. Podsmażać do zarumienienia, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać na patelnię ugotowaną, odcedzoną kaszę gryczaną i wszystko razem wymieszać, lekko podsmażając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 01.06.2013 12:30
wspaniałe danie :)
IwonaDD 01.06.2013 11:23
jejku,aż ślinka cieknie, jestem pod wrażeniem kompozycji
w mojej kuchni 01.06.2013 10:29
podobnie robię, jest smaczna
leonowie 01.06.2013 10:28
bardzo apetycznie podane:)
Pyszota 01.06.2013 10:20
super jedzenie
Marta1986 01.06.2013 09:54
smaczne smaczne
Konczi 01.06.2013 09:38
bardzo pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak