Kasza gryczana z pieczarkami

Kasza gryczana z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    200 g
  • pieczarki

    80 g
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, przysmażyć na łyżce masła.Dodać posiekane pieczarki, podlać wodą i dusić do miękkości. Kaszę ugotować z dodatkiem masła i soli. Po ugotowaniu wymieszać z pieczarkami. Doprawić do smaku pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu lub z dodatkiem kefiru jako samodzielne danie.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 16.05.2012 08:38
mniam
mariowalcz25 12.03.2012 16:47
bardzo smaczne
edyta44 22.12.2011 15:23
smaczne
Izabela/bella81 18.08.2011 10:28
dobre
Edyta38 11.12.2010 18:16
ciekawa
Joanna132 08.12.2010 08:28
apetyczna
mehia 08.12.2010 08:01
pyszne :)
Jolanta41 07.12.2010 22:28
Dobre, a nieskomplikowane ( i na pewno sycące!).
Margo1 07.12.2010 19:37
lubię kaszę i pieczarki to na pewno zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat