Kasza gryczana z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    100 gram
  • orzechy włoskie

    50 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    pół pęczka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować, następnie przesmażyć około 5 minut na rafinowanej oliwie z oliwek. Dodać jajko - wymieszać dobrze i smażyć kolejne 3 minuty.

Orzechy włoskie oraz natkę pokroić dodać do kaszy, doprawić solą i pieprzem - całość smażyć jeszcze około 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 05.08.2016 22:18
brzmi bardzo ciekawie
Klausia 20.08.2015 17:41
ciekawa opcja
mzap88 31.01.2015 12:21
pyyyyszności!
Kuchnia Marty 28.01.2015 22:11
Lubię to połączenie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat