Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z młodą kalarepką, ogórkiem i jarmużem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 saszetka
ogórek zielony 1 szt
kalarepka młoda 1-2 szt
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
jarmuż 4 listki
koper świeży 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z młodą kalarepką, ogórkiem i jarmużem

Kaszę ugotować ,wyłożyć na talerz.Ogórek umyć, zetrzeć na grubej tarce.Kalarepkę młodą obrać i też zetrzeć na tarce.Koperek pokroić.Jarmuż porwać na małe kawałki.Ogórek ,kalarepkę ,jarmuż dodać do kaszy,posypać koperkiem świeżym.Po wierzchu polać oliwą z oliwek, przyprawić solą czosnkową i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 20.06.2015 05:54
proste i smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak