Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z kalafiorem i tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior pół
olej kokosowy 1 łyżka
kasza gryczana 1 woreczek
natka pietruszki do posypania
Przyprawa curry orientalna Prymat pół łyżeczki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z kalafiorem i tuńczykiem

Ugotuj kaszę gryczaną na sypko.
Umyj kalafior, podziel na różyczki .
Ugotuj w szerokim rondlu w lekko osolonej wodzie i kiedy woda zupełnie wyparuje, dodaj oleju kokosowego.
Podsmaż.
Dodaj przyprawę curry i sól.
Dodaj kaszę gryczaną oraz tuńczyka.
Udekoruj natką pietruszki.
Zjedz ze smakiem lub zabierz ze sobą dosłownie wszędzie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 15.12.2015 00:47
Super propozycja!
Kolorowa 14.12.2015 21:03
fajny przepis ;)
bertpvd 14.12.2015 19:23
pyszny obiad :)
ilka01 14.12.2015 18:39
super przepis :)
norweska20 14.12.2015 18:15
smakowite zestawienie
sliwka 14.12.2015 16:09
Fajny pomysł;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak