Kasza gryczana z duszonymi warzywami

Kasza gryczana z duszonymi warzywami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kasza gryczana z duszonymi warzywami to zdrowy i smaczny posiłek.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • kasza gryczana

    200 g
  • pomidor

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cukinia

    0.5 szt.
  • bakłażan

    0.5 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie (można do smaku zamiast soli użyć kostki rosołowej).

Cebule i czosnek drobno siekamy, warzywa kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy czosnek i cebulę.

Dodajemy wszystkie warzywa i dusimy razem ok. 5-8 min, doprawiamy solą i pieprzem, na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Kaszę podajemy razem z uduszonymi warzywami, całość posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat