Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z białą kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana niepalona 100 g
marchew 1 szt
groszek mrożony 1 szklanka
cebula 1 szt
natka kolendry 1 łyżka
bulion warzywny 400 ml
kiełbasa biała 8 cienkich pętek

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z białą kiełbasą

Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy.
Na wierzch układamy białe kiełbaski.
Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 26.02.2017 09:01
apetyczne danie
IKrakowianka 25.02.2017 21:17
ciekawe danie
gosia1988 25.02.2017 20:07
smaczne danie
Futka 25.02.2017 16:53
Pysznie i pożywnie :) Mniam
tobi1989 25.02.2017 16:41
Pyszny przepis :)
Edith85 25.02.2017 16:10
Smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak