Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana pod kiełbasą smażoną z kapustą pekińską

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 30 dkg
cebula biała 1 sztuka
kapusta pekińska 1/4 sztuki
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
kasza gryczana 10 w woreczkach

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana pod kiełbasą smażoną z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Kiełbasę i cebulę pokroić i zrumienić na oleju.
Krok 1 - Kasza gryczana  pod  kiełbasą smażoną z kapustą pekińską foto
2
Dodać pokrojoną kapustę pekińską, doprawić do smaku solą i pieprzem i podsmażyć jeszcze przez parę minut.
Krok 2 - Kasza gryczana  pod  kiełbasą smażoną z kapustą pekińską foto
3
Kaszę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Krok 3 - Kasza gryczana  pod  kiełbasą smażoną z kapustą pekińską foto
4
Na porcję kaszy ułożyć smażoną kiełbasą i udekorować warzywami według upodobań.
Krok 4 - Kasza gryczana  pod  kiełbasą smażoną z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 20.04.2013 15:25
Fajny obiad, a kasze to samo zdrowie
Alex_M 20.04.2013 10:23
ale musi byc dobre :)
Monika58 17.04.2013 17:59
bardzo smaczny obiadek :)
Botwinka 17.04.2013 09:05
świetne danie
Zuzelka 16.04.2013 23:44
smacznie to brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak