Kasza gryczana na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szkl
  • sól

  • jajo

  • śmietana słodka

    3\\4 szkl
  • rodzynki

    30 dag
  • masło

    2 łyżki
  • imbir

    po 1 szczypcie
  • cynamon

    po 1 szczypcie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwie szklanki wody zagotować, osolić, wsypać kaszę. Przykryć, gotować 30 minut na małym ogniu. Odstawić. Śmietanę, cukier, jajko, rodzynki i przyprawy dodać do kaszy i wymieszać.
Żaroodporne foremki wysmarować masłem, włożyć kaszę.
Zapiekać 15 minut w temp.180C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat