Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
rosół warzywny 2 szklanki
masło 5 dag
kabanos 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana

Oliwę wlać do rondelka, wsypać opłukaną kaszę, chwile podsmażyć mieszając. Następnie wlewamy gorący rosół. Mieszamy, aż rosół wciągnie kasza. Wyłączyć ogień, jeszcze przez kilkanaście minut musi kasza dojść. Następnie przełożyć kaszę do naczynia żaroodpornego. Na wierzch poukładać pokrojone kabanosy. Posypać wiórkami schłodzonego masła. Zapiekać 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.07.2012 11:52
uwielbiam
Dariusz8 06.04.2012 23:52
smaczna kasza
Agnik 11.12.2011 15:09
ciekawe
marcia71 23.03.2011 10:28
zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak