Kasza gryczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • oliwa

    2 łyżki
  • rosół warzywny

    2 szklanki
  • masło

    5 dag
  • kabanos

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę wlać do rondelka, wsypać opłukaną kaszę, chwile podsmażyć mieszając. Następnie wlewamy gorący rosół. Mieszamy, aż rosół wciągnie kasza. Wyłączyć ogień, jeszcze przez kilkanaście minut musi kasza dojść. Następnie przełożyć kaszę do naczynia żaroodpornego. Na wierzch poukładać pokrojone kabanosy. Posypać wiórkami schłodzonego masła. Zapiekać 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 03.07.2012 11:52
uwielbiam
Dariusz8 06.04.2012 23:52
smaczna kasza
Agnik 11.12.2011 15:09
ciekawe
marcia71 23.03.2011 10:28
zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat