Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza bulgur z sosem pieczarkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kasza

woda 2 szklanki
sól

Sos

pieczarki 500 g
por 1
marchew 1
pietruszka 1
papryka czerwona 0,5
śmietana 18 proc 200 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
tymianek
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z sosem pieczarkowym

Zagotować wodę, posolić.

Pieczarki, por, marchew, pietruszkę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki.

Do gotującej wody dodać sól i kaszę, gotować 4 minuty. Po tym czasie kaszę zdjąć z ognia , przykryć i odstawić do wchłonięcia wody. (ok 15 minut)

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa podsmażyć 2 minuty, następnie dodać pieczarki, smażyć 5 minut. Całość zalać śmietanką, przyprawić, gotować na małym ogniu ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 10.09.2015 10:14
Zapraszam :)
wwwiolka 09.09.2015 21:52
Bardzo fajne danie.
patryska76 09.09.2015 20:51
smakowita kasza!
Babeczka35 09.09.2015 19:40
Pyszne danie:)
misia53 09.09.2015 18:55
wedith1 ,na obiadki do Ciebie mogę się zapisać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak