Kasza bulgur z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Zdrowe i smaczne danie z dodatkiem świeżych warzyw.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • kasza bulgur

    200 g
  • zielona fasolka szparagowa

    300 g
  • marchew młoda

    3 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • pomidory

    5 szt.
  • kiełbasa

    200 g
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • pieprz

    0.5 łyżeczki
  • natka pietruszki

    3 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową gotujemy 5 minut. Odlewamy wodę i kroimy w 1.5cm kawałki. Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i przekrawamy je na pół.
2. Trzy pomidory rozdrabniamy blenderem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dwie marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a jedną kroimy w cienkie plastry. Cebulę i marchewkę smażymy na patelni na oleju przez kilka minut, dodajemy rozdrobnione pomidory, pokrojoną fasolkę szparagową i kiełbasę. Doprawiamy solą i piepzem.
3. Kaszę bulgur gotujemy 12 minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu.
4. Pozostałe dwa pomidory kroimy w ćwiartki.
5. Kaszę bulgur wykładamy na talerz, a na nią fasolkę szparagową z warzywami. Dekorujemy kawałkami pomidorów i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat