Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Kasza bulgur z fasolką szparagową

5.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zdrowe i smaczne danie z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki:

Składniki

kasza bulgur
200 g
zielona fasolka szparagowa
300 g
marchew młoda
3 szt.
cebula
2 szt.
pomidory
5 szt.
kiełbasa
200 g
olej
3 łyżki
sól
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z fasolką szparagową

1. Fasolkę szparagową gotujemy 5 minut. Odlewamy wodę i kroimy w 1.5cm kawałki. Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i przekrawamy je na pół.
2. Trzy pomidory rozdrabniamy blenderem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dwie marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a jedną kroimy w cienkie plastry. Cebulę i marchewkę smażymy na patelni na oleju przez kilka minut, dodajemy rozdrobnione pomidory, pokrojoną fasolkę szparagową i kiełbasę. Doprawiamy solą i piepzem.
3. Kaszę bulgur gotujemy 12 minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu.
4. Pozostałe dwa pomidory kroimy w ćwiartki.
5. Kaszę bulgur wykładamy na talerz, a na nią fasolkę szparagową z warzywami. Dekorujemy kawałkami pomidorów i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak