Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza bulgur z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zdrowe i smaczne danie z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki:

Składniki

kasza bulgur 200 g
zielona fasolka szparagowa 300 g
marchew młoda 3 szt.
cebula 2 szt.
pomidory 5 szt.
kiełbasa 200 g
olej 3 łyżki
sól 0.5 łyżeczki
pieprz 0.5 łyżeczki
natka pietruszki 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z fasolką szparagową

1. Fasolkę szparagową gotujemy 5 minut. Odlewamy wodę i kroimy w 1.5cm kawałki. Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i przekrawamy je na pół.
2. Trzy pomidory rozdrabniamy blenderem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dwie marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a jedną kroimy w cienkie plastry. Cebulę i marchewkę smażymy na patelni na oleju przez kilka minut, dodajemy rozdrobnione pomidory, pokrojoną fasolkę szparagową i kiełbasę. Doprawiamy solą i piepzem.
3. Kaszę bulgur gotujemy 12 minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu.
4. Pozostałe dwa pomidory kroimy w ćwiartki.
5. Kaszę bulgur wykładamy na talerz, a na nią fasolkę szparagową z warzywami. Dekorujemy kawałkami pomidorów i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak