Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
kasza bulgur
200 g -
zielona fasolka szparagowa
300 g -
marchew młoda
3 szt. -
cebula
2 szt. -
pomidory
5 szt. -
kiełbasa
200 g -
olej
3 łyżki -
sól
0.5 łyżeczki -
pieprz
0.5 łyżeczki -
natka pietruszki
3 gałązki
Sposób przygotowania
1. Fasolkę szparagową gotujemy 5 minut. Odlewamy wodę i kroimy w 1.5cm kawałki. Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i przekrawamy je na pół.
2. Trzy pomidory rozdrabniamy blenderem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dwie marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a jedną kroimy w cienkie plastry. Cebulę i marchewkę smażymy na patelni na oleju przez kilka minut, dodajemy rozdrobnione pomidory, pokrojoną fasolkę szparagową i kiełbasę. Doprawiamy solą i piepzem.
3. Kaszę bulgur gotujemy 12 minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu.
4. Pozostałe dwa pomidory kroimy w ćwiartki.
5. Kaszę bulgur wykładamy na talerz, a na nią fasolkę szparagową z warzywami. Dekorujemy kawałkami pomidorów i natką pietruszki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się