Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z fasolką szparagową
1. Fasolkę szparagową gotujemy 5 minut. Odlewamy wodę i kroimy w 1.5cm kawałki. Kiełbasę kroimy w cienkie plastry i przekrawamy je na pół.
2. Trzy pomidory rozdrabniamy blenderem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dwie marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a jedną kroimy w cienkie plastry. Cebulę i marchewkę smażymy na patelni na oleju przez kilka minut, dodajemy rozdrobnione pomidory, pokrojoną fasolkę szparagową i kiełbasę. Doprawiamy solą i piepzem.
3. Kaszę bulgur gotujemy 12 minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu.
4. Pozostałe dwa pomidory kroimy w ćwiartki.
5. Kaszę bulgur wykładamy na talerz, a na nią fasolkę szparagową z warzywami. Dekorujemy kawałkami pomidorów i natką pietruszki.