Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasz gryczana z tuńczykiem grillowanym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
awokado 1/2 szt
tuńczyk 100 g stek
papryka czerwona 1/2 szt
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
pieczarki 10 szt
olej rzepakowy 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kasz gryczana z tuńczykiem grillowanym

Kroki postępowania

1
Kaszę gryczaną wsypać do wrzącej wody, lekko posolić i gotować do miękkości około 15 minut, mieszając od czasu do czasu .
Krok 1 - Kasz gryczana z tuńczykiem grillowanym  foto
2
Pieczarki umyć i panierować w jajku ,mące i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor .
Krok 2 - Kasz gryczana z tuńczykiem grillowanym  foto
3
Stek z tuńczyka zamarynować w przyprawach : pieprz cytrynowy i sok z cytryny.
Krok 3 - Kasz gryczana z tuńczykiem grillowanym  foto
4
Na talerz wyjąć i ułożyć kaszę gryczaną ,dodać pieczarki usmażone , tuńczyka grillowanego porwanego lub pokrojonego w drobne kawałki .
Awokado obrać i pokroić w drobne plasterki . Paprykę pozbawić nasion i pokroić w paski lub w kostkę .Skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek , posypać tymiankiem .Podawać zaraz po przygotowaniu .
Krok 4 - Kasz gryczana z tuńczykiem grillowanym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 10.02.2017 20:15
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak