kąski z piersi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

  • sól

  • majeranek

  • chilli

  • jajko

    1
  • mąka

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kąski z piersi foto
Pierś kroimy w nie za małe kawałki, posypujemy solą, majerankiem i chilli, dolewamy 1-2 łyżki oleju i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min, lub dłużej
Krok 2 - kąski z piersi foto
Jajko mieszamy z mąką
Krok 3 - kąski z piersi foto
Wlewamy masę jajeczną do mięsa i mieszamy
Krok 4 - kąski z piersi foto
Mięso obtaczamy w bułce tartej i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Można ewentualnie papier skropić olejem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 st. C ok 20-30 min
Krok 5 - kąski z piersi foto
Podajemy jako danie obiadowe, lub przekąskę z sosami. Możemy również mięso smażyć na głębokim oleju, będzie bardziej soczyste, ale mniej zdrowe ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 22.02.2014 09:31
moja córka je uwielbia:)
radziu1 19.02.2014 11:55
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 19.02.2014 09:19
robie tak samo.właśnie miałam dodać przepis ;)
as28 19.02.2014 09:00
mniam mniam
Czyki 19.02.2014 08:27
Wyglądają znakomicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat