Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z kurczaka w parmezanowo-szpinakowej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kąski z kurczaka w parmezanowo-szpinakowej panierce.

Składniki:

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
czosnek ząbki 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Panierka:

Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
szpinak baby 1 garść

Porada

Kąski najlepiej podać z sosem tzatziki.

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z kurczaka w parmezanowo-szpinakowej panierce

Filet myjemy i kroimy na małe kawałki. Obsypujemy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Panierka: Bułkę i starty parmezan wsypujemy do blendera albo rozdrabniacza, dodajemy szpinak i razem miksujemy. Jajko roztrzepujemy, maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obsypujemy zieloną panierką. Kawałki kurczaka w panierce smażymy na oleju, a następnie odsączamy na papierze nadmiar tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak