Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z indyka w sezamie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 400 gram
sezam 150-200 gram
jajko 1-2 sztuki
przyprawa do gyrosa
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z indyka w sezamie

Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 05.02.2017 19:57
Dziękuję :)
norweska20 31.01.2017 20:45
smakowita panierka
Stenka 31.01.2017 19:49
smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak