Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski w drożdżowym cieście.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
jajko 2
mleko 1 szklanka
drożdże 2 dag
pierś z kurczaka 40 dag
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski w drożdżowym cieście.

1. Drożdże rozetrzyj cukrem, rozprowadź z letnim mlekiem, wymieszaj z kilkoma łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia.

2. Rozczyn wyrób z resztą mąki, żółtkami, szczyptą soli oraz stopionym i przestudzonym masłem. Ciasto połącz z pianą ubitą z białek.

3. Mięso pokrój w paski. Oprósz tymiankiem i pieprzem. Zanurzaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

10.03.2013 16:50
Musze to wypróbować
Katarzyna54 25.02.2013 20:29
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak