Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KĄSKI KURCZAKOWE W KRAKERSACH

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

pierś z kurczaka 500 g
przyprawa kebab- gyros Prymat

marynowanie

śmietana 30% 1 szklanka
majonez 4 łyżki
keczup łagodny 4 łyżki
ząbki czosnku 4 szt
krakersy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: KĄSKI KURCZAKOWE W KRAKERSACH

Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki lub kwadraciki wg uznania.Posypujemy przyprawą gyros. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy przecisnięty czosnek. Wkładamy piersi z kurczaka na noc.Na drugi dzień wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w pokruszonych krakersach. Pieczemy w piekarniku ok 1/2 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 28.02.2015 18:16
Fajny pomysł.
gosiag 27.02.2015 21:22
lubie takiego kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak