kartofle duszone z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    trohche
  • olej sojowy

    3 łyżki
  • kartofle

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • boczek

    10 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    1 kostka
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić boczek i cebulę, razem zrumienić na rozgrzanym w szybkowarze oleju. Wsypać mąkę, wymieszać. Wkroić oczyszczone kartofle, popieprzyć i posolić, zalać wodą z rozpuszczoną w niej kostką maggi. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat