kartofle \"dukane\" do barszczu, żurku i grochówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karofle

    1 kg
  • słonina wędzona

    15 dag
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kartofle obrać, pokroić na ćwiartki, ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni. Ugotowane kartofle odcedzić, udusić na pulchną masę. Przekładamy na talerzyki i polewamy gorącymi skwarkami, doskonale nadają się do zup typu barszcz, żurek, grochówka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
melonik 04.05.2012 07:02
mniam
Jaheira11 16.08.2011 22:27
bardzo smaczne- potwierdzam
bejciu24 09.02.2011 20:02
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat