Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka zacierkami i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-
mąka 2/3 szkl
ok. 2 łyżek wody
jajko 1 szt
ziemniaki
boczek wędzony 30 nieparzony

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka zacierkami i boczkiem

Do 2 l wody włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Zrobić zacierki i ugotować w zupie. Dodać do zupy usmażony boczek z cebulką. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:39
Dobra zupa.
byMJ 29.08.2011 23:10
smaczne
Babciagramolka 16.09.2010 17:34
Mistrzynią w robieniu zacierek była moja Prababcia- oj narobiłaś mi smaczku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak