Kartoflanka zacierkami i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-

  • mąka

    2/3 szkl
  • ok. 2 łyżek wody

  • jajko

    1 szt
  • ziemniaki

  • boczek wędzony

    30 nieparzony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 2 l wody włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Zrobić zacierki i ugotować w zupie. Dodać do zupy usmażony boczek z cebulką. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 17:39
Dobra zupa.
byMJ 29.08.2011 23:10
smaczne
Babciagramolka 16.09.2010 17:34
Mistrzynią w robieniu zacierek była moja Prababcia- oj narobiłaś mi smaczku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat