Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z płatkami czosnku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 12%
Pieprz biały mielony Prymat
płatki czosnku
bulion warzywny 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z płatkami czosnku

Ziemniaki i marchewkę obieramy. Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Na dużej patelni na masełku podsmażamy warzywa. Kiedy robią się złote zalewamy je bulionem warzywnym. Mieszamy. Całość przelewamy do garnka i gotujemy do miękkości warzyw. Następnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietaną. Przed podaniem posypujemy płatkami czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.07.2013 08:24
smaczna zupka
iwi 03.07.2013 08:23
Pożywna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak