Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1,5 łyżki
wołowina 25 dkg
cebula 2 sztuki
woda 4 szklanki
sól 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 2 duże
ocet 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z curry

Mięso( pokrajać w drobną kostkę) i cebulę ( drobno posiekać) włożyć do rondla z rozgrzanym masłem, smażyć na małym ogniu do zrumienienia, często mieszając.Wlać wodę, dodać sól, listek laurowy, gotować na małym ogniu przez 45 minut.Dodać ziemniaki pokrojone w plastry, ocet i curry, gotować dalej przez 30 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.07.2011 14:17
Też czasem dodaje curry do kartoflanki- dobrze się komponuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak