kartoflanka na żeberkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    300 dag
  • kasza manna

    20 dag
  • jajko

    1
  • marchew

    3
  • korzeń pietruszki

    1
  • cebula

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    6
  • ziemniaki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, cebulę i pietruszkę obrać i opłukać, pokrooć w kosteczkę.
Wrzucić do garnka razem z z liściem laurowym i zielem angielskim orza 1/2 łyżeczki soli.
Zalać 5-6 szkalnkami wody gotować do 10 min.
Następnie obrać ziemniaki, umyć i pokroić w kostkę,dodać je do wywaru,włożyć róznież żeberka i gotować na średnim ogniu ok 20 min. vdoprawić solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 21.03.2011 13:35
dobra
Krystyna32 12.03.2011 06:58
super
danusia19671 25.02.2011 19:34
Super ta kartoflanka, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat